Srpski znakovni jezik (SZJ) se može naučiti, jednako lako ili teško kao bilo koji drugi jezik.

Gradska organizacija gluvih Beograda organizuje škole srpskog znakovnog jezika. Škola se organizuje dva puta nedeljno u trajanju od nekoliko nedelja. Škola je vrlo korisna za sve koji do sada nisu imali priliku, a žele da steknu osnovno znanje srpskog znakovnog jezika. Pored toga, u okviru škole imaćete priliku da kroz interaktivan rad steknete znanja o poreklu i karakteristikama znakovnih jezika, načinima komunikacije sa gluvim ljudima, kao i da se informišete o kulturi i istoriji zajednice Gluvih.

Predavači na školi su gluve osobe i tumači srpskog znakovnog jezika.
Po okončanju škole, Gradska organizacija gluvih Beograda dodeliće sertifikat o pohađanju škole srpskog znakovnog jezika učesnicima koji budu pohađali najmanje 80% časova u okviru programa obuke.

Škole srpskog znakovnog jezika organizuju se periodično, u grupama do 15 učesnika. Informacije o terminu, programu i kotizaciji za učestvovanje u školi biće objavljivane na sajtu GOGB-a u sekciji novosti i Facebook profilu organizacije.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije ili već imate oformljenu grupu učesnika koji žele da pohađaju školu srpskog znakovnog jezika, kontaktirajte nas na szjskola@gmail.com

U međuvremenu, pogledajte naš online rečnik srpskog znakovnog jezika  koja vas može motivisati da pohađate školu srpskog znakovnog jezika.